Land of paradise
Door: Tessa
Blijf op de hoogte en volg Tess
01 Februari 2016 | Fiji, Yasawa Island
Vanmorgen vroeg eruit om met de lokale bus, een exemplaar zonder ramen maar met zeer luide hippe muziek, voor 1 Fiji Dollar naar het centrum van Nadi te gaan. Daar heb ik een Indiase tempel bezocht en een 12-daagse bootticket gekocht. Onderweg werd ik aangesproken door een man die mij echte lokale houtkunst wou laten zien, ik had verder toch niet zo veel te doen (Fijian Time) dus agh waarom ook niet. Hij verwelkomde mij in zijn land en wenste mij een goede reis toe door middel van een traditionele Kava sessie. Een drapje van water gemengd met gedroogde planten, nog het beste te vergelijken met slootwater, klappen en tientallen Bula's. Het is een groot onderdeel van de cultuur en men gelooft sterk in helende krachten ervan. Toegeven er zit iets in wat je tong doet prikkelen en je voelt je een paar seconden licht in het hoofd.
Daar gaan we dan, op naar de prachtige eilanden waar de film Blue Lagoon jaren geleden is opgenomen. Een knalgele catamaran brengt iedereen binnen 5 uur en 13 stops naar de Mamanucas&Yasawa eilanden. Lei adviseerde mij om zo ver mogelijk bovenaan te beginnen en dan langzaam mijn weg terug naar the main Island Viti Levu af te dalen. Dus na 4.5 uur op de boot zet ik de eerste stappen in het prachtige witte strand van Nacula island. We zijn met 13 gasten en 5 Nabua resort medewerkers, dus de groep is klein genoeg om s' avonds na het heerlijke avondeten (3 maaltijden per dag inbegrepen) gezellig spelletjes met elkaar te doen, te dansen en te genieten van het prachtige uitzicht. Want één ding is zeker, Fiji is echt paradijselijk!!
Ik heb besloten nog een nachtje te blijven en als brutale meid heb ik een kortingsdeal gesloten met de manager, 20 FJD korting. Is toch weer leuk meegenomen want het is hier prachtig maar relatief best duur(€1 = 2.3 FJD). Op het eiland is verder eigenlijk niets te doen, dus mijn dagbesteding bestaat uit een uurtje wandelen over heuvels met prachtig uitzicht over meerdere eilanden en uitzoeken hoe ik het soepelst in en uit een hangmat kom. Ik kan me akeligere bezigheden bedenken!
Fiji is een eilanden groep dat bestaat uit 332 individuele eilanden. Met maar twaalf dagen is het de hoogste tijd om naar het volgende eiland af te varen. Long beach ressort op Yaqeta doet zijn naam eer met een prachtig lang wit strand in de vorm van een halve maan. Met veel gratis activiteiten zoals kokosnoot kraken (en natuurlijk op drinken/eten), sieraden maken uit noten en Fijianse les is dit mijn stekkie voor de aankomende twee nachtjes. Van een hike naar een prachtig uitzichtpunt op goat island, zwemmen tussen twee eilanden, mega vriendelijke staff tot een super gezellige groep was dit eiland heel erg geslaagd.
Next stop is Barefoot Mana lsland op ongeveer 1/3 van de terugweg. Met een schattig hutje op het strand en een hangmat voor de deur is dit luxere resort een fijne afwisseling. 24/7 elektriciteit, drinkbaar water uit alle kranen en maximaal vier bedden in een dorm. Maar misschien wel het beste zijn de prachtige koraalriffen op maar 50m van de kust! Heerlijk dobberen in het helder blauwe water met een fantastische onderwaterwereld volop vissen, kleuren en rare vormen. Ondertussen is er al een week voorbij in het mooie land van de overweldigende Bula en ga ik vandaag door naar mijn 4e eiland: Octopus resort op Waya island. Het is een tikkeltje duurder, maar wauw deze plek komt echt rechtstreeks uit een brochure. Fantastisch wat mooi, yoga met zonsopgang/cocktails met zonsondergang, overdag snorkelen en volleyballen. Oftewel Senga Nalenga = no worries!
Tot volgende week,
Dikke kus en knuffel
01 Februari 2016 - 10:57
Niki:
Wat prachtig tess!!!! Ik geniet met je mee en ben heel erg jaloers!!!!
xx