Flipper en vriendjes - Reisverslag uit Paihia, Nieuw Zeeland van Tess Wemeijer - WaarBenJij.nu Flipper en vriendjes - Reisverslag uit Paihia, Nieuw Zeeland van Tess Wemeijer - WaarBenJij.nu

Flipper en vriendjes

Door: Tessa

Blijf op de hoogte en volg Tess

23 Januari 2016 | Nieuw Zeeland, Paihia

Eén dag in het sfeerloze Auckland is meer dan genoeg, dus dinsdag ochtend heb ik de bus geboekt naar Paihia. Een schattig stadje in de Bay of Islands. Jessica woont hier, een New Yorkse die ik ken vanuit een weekendtripje naar Napier eind november. Ik had haar een berichtje gestuurd met het plan om naar Paihia te komen & zij reageerde super enthousiast dat ik wel bij haar kon slapen. Als backpacker op budget zeg je daar natuurlijk geen nee tegen, maar vooral niet omdat het gewoon hartstikke gezellig is. Eenmaal aangekomen hebben we gauw de strandtas gepakt en zijn we naar Long Beach gegaan. Daar ontmoetten we vrienden en collega's van Jess haar restaurant en hebben we heerlijk op het strand gelegen en gelachen in de 2m hoge golven. S' avonds leuke jurkjes aangetrokken en heerlijk uit eten geweest in Charlotte's Kitchen, een super hippe strand tent op een pier met fenomenaal uitzicht over dit schattige kustplaatsje. Oh en Ann... Ik ben eindelijk aan onze traditie toegekomen na wat wijntjes! Bevestigde weer hoe mooi deze traditie is, heerlijk zo'n frisse nachtduik.

Helaas was het dinsdag bewolkt en grijs, geen weer om op het strand te hangen maar ideaal om wat van de omgeving te zien en de grootste ijsco ooit te eten! De challenge was 16 bollen, maar na 1.5 hielt ik het voor gezien. De dag afgesloten in de Nava, een natuurlijk hot water Pool parkje met 14 baden variërend van 37-50 graden! Heerlijk relaxed en stinkend naar rotte eieren (nog erger dan Rotorua) een burger gehaald bij de zeer Nieuw-Zeelandse McDonald en daarna mooi vroeg naar bed.

Yesss de zon schijnt vandaag volop, dus perfect voor mijn dagtrip. Jessica is de hele dag aan het werk, dus ik moet mezelf bezig zien te houden. Moet lukken op een boottocht door de 144 eilanden baai, met 50 anderen, dolfijnen en een hilarische guide toch? Cocktail en hapjes erbij, kortom de ideale dagbesteding voor ons Tess. En wat was het gaaf, een groep wilde dolfijnen bleef wel 10 minuten rondom onze boot spelen. Wist ik veel dat die prachtbeesten gemiddeld wel 4.5m lang worden! Gigantische ervaring in élk opzicht. S' avonds geproost op de super leuke drie dagen met een heerlijke pinot noir uit de omgeving.

Na vier uur in een bus met temperatuur vrieskist ben ik weer terug in Auckland. Mijn vliegtuig naar Fiji vertrekt zondag vanaf hier, dus ik had weinig keus. Gelukkig woont Matthias hier en hebben we een gezellige avond gehad met prachtig uitzicht vanaf de 191m hoge sky tower. Ik slaap twee nachtjes in een hostel, leuk want zo leer je snel veel verschillende mensen kennen. Helaas ontmoet je soms ook mensen die je liever uit de weg was gegaan: Mario op bed 8, snurkte zo erg dat ik hem om 4 uur s'nachts vriendelijk heb verzocht even te draaien. Gelukkig deed hij dat met liefde en was het de opvolgende 10 minuten snurkvrij op onze 'dorm'.

Morgen zeg ik bye bye tegen dit fantastische mooie land en hallo tegen een nieuw land met nieuwe avonturen te beleven. Het werd dus echt de hoogste tijd om dingen weg te gaan gooien, na aardig wat moeilijke afscheidmomenten heb ik eindelijk kunnen verminderen naar twee tassen! Op Mt. Eden nog even genoten van het uitzicht over de stad en toen kwam toch echt het besef dat ik over minder dan 12 uur Kiwiland laat voor wat het is.

Kia ora (bye bye, thank you & stay healthy)!!
Tot volgende week,
Dikke kus en knuffel

• 25 Januari 2016 - 00:01

Loes Hegeman:

Mooie avonturen weer Tesssss. Ik wilde zeggen: aan de andere kant van de wereld, maar zo ver ben je helemaal niet hihihihi! Kan niet wachten je te zien en je een weekend lang Sydney door te sjouwen met je!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Have Fun in Fiji meid en geniet van je laatste uurtjes in het land waar je de afgelopen maanden thuis bent geweest :-)

• 25 Januari 2016 - 17:44

Annabeth:

Hahhahaha
    Ik lees nu pas je blog en weet dus nu pas dat je de traditie goed hebt voortgezet!!
    haha topper
    Kan op Fiji vast ook wel! ;)
    xxxx

Tess

Hi, Leuk dat je een kijkje neemt in mijn reisblog! Zoals velen heb ik altijd al van reizen gehouden. Maar de zomervakantie 2014 met Mirte in Thailand heeft het bevestigd: ik wil de hele wereld zien. In al zijn vormen, maten, soorten, schoonheden en gekkigheden! Na twee fantastische reizen naar onder andere Nieuw-Zeeland, Fiji, Australië, Sri Lanka, Cuba, de Nederlandse Antillen en Suriname, is het nu tijd om te sparen voor de wildste droom van allemaal! Een jaar lang op reis. Maar tot het zo ver is, vermaak ik mijzelf prima met wat leuke tripjes tussendoor. Read, Inspire and Explore! Dikke kus & knuffel, Tess

Actief sinds 16 Aug. 2015