Als een vis in het water - Reisverslag uit Curaçao, Curaçao van Tess Wemeijer - WaarBenJij.nu Als een vis in het water - Reisverslag uit Curaçao, Curaçao van Tess Wemeijer - WaarBenJij.nu

Als een vis in het water

Door: Tess

Blijf op de hoogte en volg Tess

24 September 2017 | Curaçao, Curaçao

Water blauwer dan blauw, vissen met alle kleuren van de regenboog, een nieuwsgierige schildpad hier en daar en rustgevende deining die je lichaam doet zweven. Het water is verschrikkelijk zout dus zwemmen hoeft niet eens want iedereen blijft hier drijven als een stuk drijfhout.

Met 37 strandjes, allemaal uniek en net weer anders dan de vorige is er overal een plek om even ontspannen te snorkelen en te genieten van de wonderbaarlijke onderwater wereld. Geen harde geluiden om je heen, alleen jouw eigen ademhaling en het geluid van koraal etende vissen. Deze hebben hier een speciaal bekkie voor en worden papegaai vissen genoemd door de felle kleuren die zij bezitten!

Strandje nummer 7 heet Playa Langun en bestaat uit een kleine inham met koraal aan beide kanten. Het is populair bij lokale mensen en de vers gevangen vis kan hier gekocht worden vanaf de boot. Van barracuda tot aan forellen, alles wordt direct klaargemaakt en het is heerlijk op een bbq of in de pan. Verser dan vers!!

Ik neem nog een duik, check de foto's voor een veter beeld van de nieuwsgierige trunk fishes.

Fijne zondag en tot volgende week,
Dikke kus en knuffel
Tess

Tess

Hi, Leuk dat je een kijkje neemt in mijn reisblog! Zoals velen heb ik altijd al van reizen gehouden. Maar de zomervakantie 2014 met Mirte in Thailand heeft het bevestigd: ik wil de hele wereld zien. In al zijn vormen, maten, soorten, schoonheden en gekkigheden! Na twee fantastische reizen naar onder andere Nieuw-Zeeland, Fiji, Australië, Sri Lanka, Cuba, de Nederlandse Antillen en Suriname, is het nu tijd om te sparen voor de wildste droom van allemaal! Een jaar lang op reis. Maar tot het zo ver is, vermaak ik mijzelf prima met wat leuke tripjes tussendoor. Read, Inspire and Explore! Dikke kus & knuffel, Tess

Actief sinds 16 Aug. 2015