Stormachtige verhalen - Reisverslag uit Curaçao, Curaçao van Tess Wemeijer - WaarBenJij.nu Stormachtige verhalen - Reisverslag uit Curaçao, Curaçao van Tess Wemeijer - WaarBenJij.nu

Stormachtige verhalen

Blijf op de hoogte en volg Tess

18 September 2017 | Curaçao, Curaçao

Bon dia, Bon siman

De afgelopen weken werd mij veel gevraagd over orkaan Irma die de bovenwindse eilanden en Amerika overraasde op 6 september - 10 september. Met een snelheid van 295km/uur viel zij in categorie 5 (maximale score) en is daarmee benoemd tot zwaarste orkaan mogelijk. De schade is onvoorstelbaar groot, veel huizen zijn hier van hout en vliegen met zulke windsnelheden door de lucht als blaadjes van een boom in de herfst.

Door Irma werd de wind weggevangen en was het op de ABC - eilanden extra warm. Verder viel er hier geen druppel regen meer of minder en buiten het nieuws en de verschrikkelijke beelden kregen wij qua weersomstandigheden niets mee van de orkaan. Wel zijn er enige patiënten overgeplaatst naar Curaçao, het gaat om een tiental mensen die in het ziekenhuis op sint Maarten lagen en geëvacueerd moesten worden vanwege de schade aan het ziekenhuis daar. Echter zijn er meer mensen verplaatst naar Aruba en het vaste land waardoor de drukte in het ziekenhuis zeer beperkt bleef.

Nog even een kleine reminder van de structuur van de ABC eilanden en het Nederlandse Koninkrijk. Sinds 2010 zijn Aruba, Curaçao en sint Maarten zelfstandige gebieden binnen het koninkrijk der Nederlanden en zijn Bonaire, Saba en sint Eustachius bijzondere gemeenten waarbij dezelfde wetten en regels gelden als bijvoorbeeld Texel.

Ayo en tot volgende week!
Dikke kus en knuffel,
Tess

Tess

Hi, Leuk dat je een kijkje neemt in mijn reisblog! Zoals velen heb ik altijd al van reizen gehouden. Maar de zomervakantie 2014 met Mirte in Thailand heeft het bevestigd: ik wil de hele wereld zien. In al zijn vormen, maten, soorten, schoonheden en gekkigheden! Na twee fantastische reizen naar onder andere Nieuw-Zeeland, Fiji, Australië, Sri Lanka, Cuba, de Nederlandse Antillen en Suriname, is het nu tijd om te sparen voor de wildste droom van allemaal! Een jaar lang op reis. Maar tot het zo ver is, vermaak ik mijzelf prima met wat leuke tripjes tussendoor. Read, Inspire and Explore! Dikke kus & knuffel, Tess

Actief sinds 16 Aug. 2015